Speiderbo 2013

lagt inn 5. mar. 2013, 14:22 av 1. Tanum K/M speidere Tunheim

22.-24. mars hadde vi vår tradisjonsrike tur til hytten Speiderbo på Lifjell i Bø, for både storspeider'n og småspeider'n Turen startet på Tunheim, med speidere som ikke kunne vente på å komme seg av gårde. Et stort håp blant de fleste var å være førstemann opp, for å velge seg de beste plassene, men for noen måtte det bli med håpet når de havnet i bilen som skulle innom butikken først (etter at de hadde fått fylt opp et aldri så "lite" godterilager, var undertegnede tilgitt for tapet av sengeplassvalget).

Det ble tilbrakt mye tid med kortene denne helga.
Vel oppe spiste vi kveldsmat, etter at alle var innlosjert med hver sin soveplass. Heldigvis er de fleste gode venner, for med minimum 1,5 person pr. madrass blir det fort trangt. Fredag kveld gikk ellers mye i kortspill og prating.

Lørdag startet med felles frokost, før turen gikk ut til skianlegget for vandrerne eller på tur for de mindre og de som ikke ville i skianlegget. En dag med høyt aktivitetsnivå, hvor de fleste virket til å være svært fornøyde når de kom tilbake utover dagen. Felles middag var pølser i brød, en god gammel speiderslager. 

Utpå kvelden bød det tradisjon tro på leirbål i ekte Tanum-stil. Her var det innslag fra alle patruljene, med alt fra diverse kjeksleker til pepperkakehusbygging; med teip. 
Hvor mange MARIE-kjeks går det ann å ha i munnen på en gang?Kjekslek der det er om å gjøre å få kjeksen inn i munnen fra pannen, kun ved hjelp av å lage grimaser. Opprinnelig lederene som fikk utfordringen, men da ingen klarte det måtte speiderene vise at det gikk.Også akrobatikk ble det utført under leirbålet.


Søndag var det klart for avreise, men før vi kunne dra måtte det vaskes. Ikke alle var like fornøyde, særlig ikke når de måtte gjøre det flere ganger, men til slutt ble det utført og vi kunne gå til akebakken for å fullføre turen på vår tradisjonsrike måte.
Noen prøver å sprute ned fotografen med snø.Også litt utradisjonelle "akebrett" ble tatt i bruk.

Jeg tror og håper at alle er enige i at dette var en perfekt avslutning på årets vinterferie. På vegne av lederene og rovere vil jeg få takke for en fantastisk tur med både store og små. 

-Lomme

NB: Alle bilder brukt her er opphavsrettslig beskyttet, og eid av undertegnede. Videre bruk er kun tillat for 1.Tanums ledere og ved avtale med fotograf. Dersom noen føler at noen bilder er upassende, ta kontakt her, så får vi ordnet opp i det.
Comments