Tunheimhyttetur 2013

lagt inn 22. mar. 2013, 07:59 av 1. Tanum K/M speidere Tunheim   [ oppdatert 22. mar. 2013, 11:15 ]
15.-17. mars var vi på tur til Tunheimhytta. En helg hvor vi bytter ut all luksus tilknyttet strøm, med en blanding av alt fra tradisjonelle  peideraktiviteter til total avslapning. En helg hvor all mat lages på bål eller primus. En helg hvor en fort lærer at våte klær ikke er varme klær. 

På fredag møtte vi opp ved Eikedalsbommen og gikk i sammen til hytta, hvor vi kom på plass og spiste. Som vanlig var det en mindre gruppe som var raske med å spørre om de fikk lov til å sove ute. Ei stund etter kom gjengen med rovere som hadde blitt skremt ut til å bringe med seg ved (les; de dro tidligere enn oss andre). I god gammel speiderstil var det pølser som regjerte menyen for de fleste. I tillegg ble det iverksatt hugging i isen for å finne vann. Dette skulle vise seg å ta lengre tid enn for
ventet, da isen var ca 50 cm tykk. Fredag kveld ble for de fleste brukt til avslapning og hva en selv fant på, bortsett fra noen rovere som nå måtte ta konsekvensene for å ha jukset litt under roverprøven sin. De ble sendt ut, i full uvitenhet om hva som ventet dem, rett inn i en distriktsøvelse med Røde Kors. 

Lørdag ble speiderne delt inn i grupper på tre og tre. Nå skulle de lære å surre, de fleste kjenner til den "normale" typen surring vi bedriver hele tiden, men nå var det den typen hvor det var om og gjøre at stokkene holdt seg sammen som gjaldt. Oppgaven var å lage en sulky. Fordi sulkyene skulle brukes til konkurranse litt senere, var det viktig at surringene var stramme og gode, noe alle gruppene fikk til. 

Konkurransen gikk ut på kappløp på isen, med en som var "fører" og de to andre som "hester." Etter en runde med kjøring rundt på isen, hadde vi utfordringer hvor det gjaldt å gå rettest mulig i blinde, noe de fleste fant ut at er vanskeligere enn det virker. Og selvfølgelig måtte det gjennomføres et sulkyløp til, med utfordringen at det kun var føreren som kunne se.  Imens speiderne holdt på med diverse aktiviteter, bedrev roverne med bålfyring på ordentlig Tanum vis. For oss er det ikke et fullverdig bål før vedkubbene er byttet ut med vedsekker. Dette førte til at vi måtte ut i skogen for å hente mer ved.

Etter dette måtte undertegnede dra fra turen, men etter hva jeg har hørt ble det vedlikedholdsarbeid rundt hytten, ved at det forsvant et par trær. Etter en dag hvor det skjedde mye var det kvelden i 10 tiden. Søndag gikk som søndag pleier å gå. Siste dag på tur betyr opprydding og gå tilbake til Eikedalsbommen for å dra hjem.

Håper alle har hatt en flott tur. På vegne av ledrane og meg selv takker jeg for en fantastisk tur. 


-Lomme

Foto: Hauk Joar Rosvald

NB: Alle bilder brukt her er opphavsrettslig beskyttet, og eid av fotograf. Bildene er brukt med tillatelse. Videre bruk er kun tillat ved avtale med fotograf. Dersom noen føler at noen bilder er upassende, ta kontakt her, så får vi ordnet opp i det.
Comments