Velkommen til Kandersteg [Jubileumstur: Dag 1]

lagt inn 20. jul. 2015, 02:56 av 1. Tanum K/M speidere Tunheim   [ oppdatert 20. jul. 2015, 13:11 ]
1. Tanum fyller 75 år, og dette kan vi ikke la gå ubemerket hen. Dermed feirer vi med å dra 30 speidere opp av sengen på en tid av døgnet det er meningen at man enten skal sove eller ikke ha sovnetPå Schippol ennå. Dette ble starten på en lang reise ifra Torp til Kandersteg International Scout Center (KISC) i Sveits. Først måtte vi fly ifra Torp til Schippol i Amsterdam, Nederland, flyet lettet 06.15, en tid av døgnet selv vekkerklokken min normalt fortsatt sover. På Scippol måtte vi vente halvannen time før neste fly, en ventetid som til oss ledernes store lettelse gikk utrolig lett. 09.35 tok KLM oss videre ifra Nederland og til Zürich, Sveits, endelig riktig land, men reisen var ennå ikke over. Her ventet leiebiler på oss.

Ukjente som vi var, med både biler, språk, veier, skilter og alt annet. Klarte vi å komme oss ut av Zürich og inn på hver vår motorvei. Heretter var vær bil for seg Logoen til KISCselv i ukjent land. Alt hang  nå på at vi hadde funnet riktig adresse til KISC og plottet riktig på samtlige GPSer, heldigvis er det bare et sted i Sveits som heter Kandersteg. Etter noen timer, inkludert matstopp, ble vi endelig gjenforent på KISC. Med den nette sum av 30 av 30 speidere. Humøret var det heller ikke noe å utsette på.

Etter en middag bestående av grillmat, fikk vi satt opp teltene våre, og i rett tid. Med tak over hodet ønsket vi regnet (u)hjertelig velkommen. Resten av dagen gikk til å slappe av og kose oss. Noen av speiderne skaffet seg også bekjentskaper på tvers av landegrensene.

Vi ser frem til en begivenhetsrik uke.

-Lomme
Foto: Liv-Marit Lomme (midterste)
Foto: Ole-Jonny Lomme (resten)

God natt

NB: Alle bilder brukt her er opphavsrettslig beskyttet, og eid av undertegnede. Videre bruk er kun tillat for 1.Tanums ledere og ved avtale med fotograf. Dersom noen føler at noen bilder er upassende, ta kontakt her, så får vi ordnet opp i det.

Comments