Verdens beste snø [Jubileumstur: Dag 3]

lagt inn 22. jul. 2015, 09:51 av 1. Tanum K/M speidere Tunheim
Etter første natt inne i seng var speiderne idag klare for en ny dag med nye utfordringer. Idag skulle turen gå til en lokal fjelltopp i nærområdet. Med sine 2546 m.o.h. rager den høyere enn Galdhøpiggen (2469 m.o.h.), og med dette som motivasjon stod vi klare utenfor KISC for å bestige de sveitsiske alper (eller iallefall rett over halvveis). 
Tanum klare for tur.
Først på turen skulle vi ta en taubane opp 542 meter, fra 1181 m.o.h. til 1723 m.o.h. Flere trosset her en sterk høydeskrekk, og vi uten noen nevneverdig høydeskrekk måtteSiste gondol. motstå de menneskelige instinktene om at å heises nesten 550 meter opp i noe som ligner en telefonkiosk bare ikke er naturlig. Alle kom hele opp.

Den videre veien gikk vi. I starten var det kurant stigning, men mot slutten ble det som å bestige utsiden av Empire State Building utenfra uten fallsikring, hevder iallefall noen. Før vi startet den siste stigningen var det flere av oss som fant en snøflekk. Snø har aldri vært så behagelig å legge seg ned i som når man bestiger Alpene. Det var ikke alle som klarte den siste biten, men holdt stand på 2120 m.o.h. For oss som besteg Bunderspitz var utsikten verdt hver dråpe med blod, svette og tårer.

Til slutt gikk turen ned igjen. Denne gikk utrolig mye lettere enn turen opp. Resten av kvelden gikk med til å slappe av etter turen. Jeg tror jeg snakker for alle når jeg sier at vi gleder oss til morgendagen når vi skal slappe mer av og dra å bade.

-Lomme
Foto: Jens Martin Isaksen Stensrød (Fra toppen av Bunderspitz)
Foto: Lomme (Resten)
NB: Alle bilder brukt her er opphavsrettslig beskyttet, og eid av fotograf. Videre bruk er kun tillat for 1.Tanums ledere og ved avtale med fotograf. Dersom noen føler at noen bilder er upassende, ta kontakt her, så får vi ordnet opp i det.
Comments